Workshops & Gastlessen
Naast onze consulten, zijn wij beide enorm gemotiveerd om onze kennis te delen. Het maakt ons vak juist zo leuk door mensen constant nieuwe dingen te leren over de natuur, het lichaam maar ook over zichzelf. Dit kan in groepen en ook individueel..
Voor Orthomoleculaire Therapie en klinische Psycho-Neuro-Immunologie is het mogelijk om contact op te nemen voor gastlessen, workshops of webinars..
Ook op het gebied van Kruidengeneeskunde zijn er workshops te boeken. Denk aan een kruidenwandeling waar we eetbare of medicinale kruiden plukken of een les zalf maken.
Elke workshop en gastles is maatwerk, dus neem gerust contact met ons op via info@goedingezondheid.nl.
Ik merk dat steeds meer mensen op natuurlijke wijze willen omgaan met lichamelijke beslommeringen en ongemakken. Iets voor een blauwe plek, een natuurlijke pijnstiller, de diarree of een ontsteking. Het liefst zouden ze deze producten zelf willen maken, maar ze weten niet hoe te beginnen.
Ik vind het leuk om deze kennis te delen en heb daarom een zesdelige cursus samengesteld. Naast een stukje theorie ga je zelf aan de slag met het maken van zalf voor wondjes, kneuzingen en jeuk. Maar ook een tinctuur tegen misselijkheid en een natuurlijke pijnstiller.
Les 1 op 10 april: We bespreken de oplosbaarheid van stoffen en we bekijken wat de inhoud van je natuurlijk EHBO doos kan worden. Na uitleg over wat een oliemaceraat is, gaan we die ook maken, deze neem je mee naar huis, zodat je zelf het gehele proces kunt volgen.
Les 2 op 24 april: In deze les staat de huid centraal. Welke kruiden helpen bijvoorbeeld bij kloven, schaafwonden en bij een lichte verbranding. Ook eczeem komt aan de orde. We gaan aan de slag door zelf een zalf te maken.
Les 3 op 15 mei gaat over de spijsvertering. En dan bedoel ik van mond tot kont. Denk aan aften en mondzweertjes, maagzuur, zwakke maag, diarree, verstopping en aambeien. Deze aandoeningen (en meer) komen aan de beurt en je leert welk kruid je hoe moet toepassen. Vaak is dat door een kruid in te nemen, vandaar dat we deze les een tinctuur gaan maken.
Les 4 is op 5 juni en gaat over pijnbestrijding. Er zijn verschillende vormen van pijn (weefsel-, zenuw- en ontstekingspijn) en deze zullen ook verschillend aangepakt moeten worden. We bekijken welke kruiden we kunnen inzetten bij migraine, hoofdpijn, spierpijn, menstruatiepijn, gordelroos en keelpijn. Ook staan we stil bij welke kruiden we wel of niet kunnen gebruiken bij kinderen.
Les 5 is op 26 juni, dan is het tijd voor het Sint Janskruid. In deze les krijg je theorie waarvoor je Sint Jan kan inzetten, maar ook wanneer je het zeker niet mag gebruiken. We gaan op zoek naar deze gele zonaanbidders en gaan hier een olie van maken.
Les 6 (datum moet nog gepland worden, 17 of 24 juli) staat in het teken van de etherische oliën. Goede etherische oliën kunnen zeer goed ingezet worden voor je gezondheid. Een klein aantal oliën die je voor eerste hulp kan inzetten komen aanbod. Daarnaast gaan we huidolie of een anti-muggenolie maken.
Locatie: GroeiTuin013, Reeshofdijk 30, 5044VB Tilburg
Tijd: 14:00-17:00
